Jeg er overrasket over enkelte politikeres reaksjon på tillatelse til omsøkte oppføring av en midlertidig brakkerigg. Saken er korrekt behandlet av kommunens administrasjon og det kan ikke kreves noen politisk behandling.

Jeg forstår beboerne i området som reagerer negativt. Jeg har vært og sett på tomten og tiltaket, og er enig at dette ikke er særlig tiltalende i Dal sentrum.

Tomten er imidlertid avsatt til boligformål i kommuneplanen, regulert innenfor Dal stasjonsområde.

Administrasjonen har mottatt søknad om tiltaket og har behandlet saken i henhold til gjeldende lovverk, vedtatte planer, kommunale vedtak, og delegeringsreglementet. Det er dette administrasjonen må forholde seg til, de kan ikke «synse» og mene noe annet i slike saker.

I saksbehandlingen pekes blant annet på flere bestemmelser som er forankret i plan- og bygningsloven, blant annet § 12-1, § 20-1,2 og 3 samt § 30–5.

Som rettsvirkninger av arealplaner for midlertidige innretninger har departementet lagt til grunn at tiltak som skal plasseres for inntil to år normalt ikke skal kunne nektes.

Jeg viser også til Kommunal- og regionaldepartement som den 18.5.2011 har gitt svar på spørsmål om reguleringsplaner er bindene for midlertidig tiltak.

Statens vegvesen har gitt tillatelse til avkjøring på visse vilkår, blant annet med henvisning til veglovens bestemmelser i § 40 og 43, og har gitt tillatelse til utvidet bruk av eiendommens eksisterende avkjørsel. Kommunen har på dette grunnlag vurdert at det foreligger overvekt av momenter som tilsier at det kan gis dispensasjon fra kommuneplanens bestemmelser i § 13 vedrørende avkjørsler.

Jeg mener dette tiltaket er en kurant sak som ikke krever politisk behandling. Saken vil neppe få noe etterspill, verken i hovedutvalg eller i formannskap. Jeg kan ikke finne noen lovhjemmel som tilsier dette.

Jeg har for øvrig ikke uttalt meg for eller imot tiltaket.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.