Vel, nå er det vel ikke slik at noen «tar sin død» av et bilde på en melkekartong. Men noen trivelig påminnelse er det ikke.

Egentlig er dette en tullesak, eller? Er det slik at ulv og rovviltkonflikten stikker så dyp og er så giftig at en designfeil fra TINE faktisk utløser store reaksjoner? Jeg tror at både EUB og TINE har feiltolket situasjonen. De aner ikke hvilken strid som står i vårt land. Min påstand er at striden om ulv, er betydelig større enn striden om EU i sin tid.

EUB overser de psykososiale konsekvenser som utløses når en ulv dreper 300 beitedyr i løpet av 70 døgn. EUB overser, eller underkjenner siste sommer naturkatastrofe i Hurdal og på Toten. EUB har ikke tatt innover seg at slikt merkes, slikt sliter og slikt ødelegger. EUB er nok ikke kjent med ordtaket om at man må ha skoen på, for å vite hvor det klemmer.

Vi som lever av naturen utsettes for flere og mere omfattende rovviltangrep. Regjeringens politikk fører til mer ulv, større tap – og plager. EUB ser ikke dette, samtidig underminerer EUB en av Eidsvolls viktigste næringer, landbruk. Det er taktløst, umusikalsk og pinlig. Man er vergeløs mot ulv, og mot kunnskapsløse innspill i media.

For oss som opplever ulvenes herjinger ville det vært bedre med støtte og sympati, fremfor kunnskapsløs raljering. At en lokalavis, i en liten bygd, ikke evner å støtte opp om de som er utsatt for klare overgrep er egentlig trist. På denne måten gjør EUB seg til ambassadør for regjeringens rovviltpolitikk.

At EUB ikke makter å se det psykososiale perspektiv i saken er avslørende. Ulv påfører beitedyr store skader, det er en belastning. Dette er grundig dokumentert.

EUB burde ta fakta innover seg og på den måte utvise et snev av empati. Avisen har på mange måter diskvalifisert seg fra hele rovviltdebatten.

Marius Røer Andresen er leder for Rovviltutvalget i Norsk Bonde- og Småbrukarlag

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.