Utdanningsforbundet mener at det er planlagt altfor få parkeringsplasser til den nye skolen. Skolen har mange lærere, elever og mange besøkende på dag og kveldstid. Det er trolig behov for en parkeringsnorm på 1 pr. ansatt, som utgjør 240 parkeringsplasser, da skolen har mange besøkende.

På grunn av mangelfullt kollektivtilbud og for få parkeringsplasser i ny skole, har ansatte begynt å se seg om etter nye jobber. Utdanningsforbundet Ullensaker er bekymret for fremtidig rekruttering av lærere på Jessheim videregående skole. Utdanningsforbundet ser også at voksenelever på kveld, foreldre og andre besøkende ikke vil kunne kjøre bil til den nye skolen.

I Mobilitetsprogrammet til Akershus fylkeskommune fremgår det at Øvre Romerike er karakterisert med store avstander og områder med lav befolkningstetthet – hvor bilen er mest effektiv, særlig for reiser på tvers av regionen.

LES OGSÅ: Skolen må leie p-plasser på Jessheim

Ansatte på Jessheim videregående skole er bosatt i Oslo, Hurdal, Nittedal, Aurskog–Høland, Odal, Skarnes, Eidsvoll, Nes, Sørum, og Tangen. Kollektivtilbudet på Øvre Romerike har noen begrensninger slik at buss og tog ikke er et reelt alternativ for alle. Skolen vil få rikelig med sykkelparkeringsplasser, men å sykle er ikke noe alternativ i vinterhalvåret. Småbarnsforeldre får en umulig oppgave med å håndtere jobb og omsorg for egne barn som må bringes og hentes.

Utdanningsforbudet beklager at nye Jessheim videregående skole er planlagt med for få parkeringsmuligheter for bil, og ber om at ansvarlige myndigheter løser skolens akutte parkeringsproblem før skolestart.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.