13 år etter konkurransen er det fortsatt lite av innholdet som er realisert. – Nå er det mer press på Sundet, og jeg tror det vil være lurt å børste støvet av planen før man prøver å finne opp kruttet på nytt, sier Eivind Saxhaug som sto bak vinnerbidraget i idékonkurransen.

Nå er også Eidsvoll Amatørteater på ballen, med sleivspark til Sundet i deres sommerrevy «Nå blir det greier!» som hadde premiere onsdag.– Diskusjonen om Sundets framtid har pågått i mye over hundre år og pågår fortsatt, sier regissør Bjørn Ivar Toftnes.

Det jobbes nå med en ny sentrumsplan som skal legge viktige føringer for framtiden, som etter planen skal vedtas i løpet av året. Samtidig er utbyggingstrykket på Sundet større enn på mange år, med stadig nye utbyggingsplaner og prosjekter. Derfor er det viktigere enn noen gang å sørge for og enes om et felles utviklingsmål og godt samarbeid, for å sørge for framdrift og gjennomføring. Her må man smi mens jernet er varmt, og opprettholde engasjementet og viljen til å styrke Sundet som sentrum før det er for sent.

Nærheten til Vorma gir Sundet potensial til å kunne bli noe nær en sørlandsby midt på Østlandet. Kanskje kan ideen og visjonen om den 4. Mjøsbyen bli realisert. I takt med utbyggingen vil Eidsvoll sentrum få stadig flere innbyggere, og muligheten for å skape en liten småby, med eller uten bystatus, er absolutt til stede. Men det avhenger at man raskt kommer fram til et felles mål og retning om hva Sundet skal bli, bretter opp ermene og sørger for at planer gjennomføres og iverksettes.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.