Regjeringens politibudsjett er i år rettet inn mot beredskapssenter og helikopter, og for å dekke normal pris og lønnsvekst. Politidistriktene har fått beskjed om å kutte over 100 millioner kroner gjennom effektivisering. Bare i perioden 2013-2016 ble politidistriktene allerede svekket med 426 millioner kroner iflg regjeringen selv.

De eneste som åpenbart tviler på om det er behov for å styrke politiet, må være regjeringspartiene. Arbeiderpartiet gjør det ikke, og valgte derfor en styrking av politiet og domstoler i vårt forslag til statsbudsjett. Når både statsministeren og justisministeren kaller egen innsats for «tidenes politisatsing», vitner det om mangel på å forstå alvoret. Regjeringens politibudsjett ble avvist i Stortinget. Det var rett og slett så dårlig, at støttepartiene krevde betydelige økninger under forhandlingene.

Både folk og næringsliv som rammes av kriminalitet, og samfunnet vi er del av fortjener at utfordringene tas med et større alvor. Når kriminelle får strafferabatt fordi sakene ikke håndteres raskt nok, burde det i seg sjøl være nok til å få regjeringen til å handle.

Etter snart 5 år og 4 justisministere fra Fremskrittspartiet, er det neppe noen som lenger forbinder dette partiet med innsats for lov og orden. Statsministeren lar seg åpenbart ikke engasjere. Det trengs politisk utrykning for politi, påtale og domstol.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.