I et leserinnlegg tirsdag 21. mars kommenterer han det han kaller en privatiseringsbølge i Ullensaker, og kommer med flere lettvinte og udokumenterte påstander.

Posisjonspartiene har ikke sagt «bedre og billigere», men vi har sagt at vi ønsker valgfrihet. Vi skal selv ha gode barnehager, gode skoler og gode omsorgstjenester. Det har vi i Ullensaker, og vi er med rette stolt over den innsatsen våre ansatte i kommunen yter hver eneste dag. Det bekreftes også av Gjessing i hans innlegg.

Så har vi åpnet opp for private aktører innenfor noen av disse områdene, og innbyggerundersøkelser viser at både kommunale og private aktører leverer gode tjenester. Innenfor barnehageområdet viste siste foreldreundersøkelse at man på landsbasis lå ganske likt, men med private barnehager et lite hakk foran på noen av områdene.

Driftstilskuddet er likt mellom kommunale og private barnehager, og foreldrebetalingen er den samme. Ansatte i private barnehager har ordnede lønns- og arbeidsforhold med en tariffavtale forhandlet frem og anbefalt av Utdanningsforbundet, Fagforbundet og Delta. Det er derfor heller ingen grunn til å komme med usanne påstander angående dette.

Vi hilser Wang Ung velkommen til Ullensaker. Vi sier ikke at den skolen blir «bedre og billigere», men vi gleder oss over at den gir våre ungdommer et tilbud vi i dag ikke har i kommunen, et tilbud som mange i dag velger å reise ut av kommunen for å få. Hvis vi i framtiden også kan velge mellom kommunal og privat hjemmesykepleie er det positivt.

At vi har god kvalitet på tjenestene våre er viktigere enn hvem som utfører dem. Det bør Jo Gjessing fokusere på neste gang han setter seg i vevstolen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.