For sin innsats får de ikke betalt, men de får mange opplevelser som blir gleder og minner for livet. Disse ildsjelene får sjelden oppmerksomhet av noe slag, noe de er vant med, kanskje får de heller kjeft for noe andre ikke er fornøyd med.

Å dele ut priser til slike ildsjeler er ikke lett. Det er så lett å glemme noen. Vi tør slå fast at både i idretten og kulturen er det en rekke mennesker som fortjener priser. Noen jobber i det skjulte år etter år, andre tar på seg lederverv og ansvar på vegne av mange. Alle disse personene er frivillighets-Norge avhengig av.

Det legges ned arbeid beregnet til millioner av kroner av de frivillige i Norge. Uten dem, stopper en rekke aktiviteter.

Derfor er det ekstra hyggelig og viktig at det offentlige deler ut priser til personer som har stått på mer enn man kan forvente og forlange.

Ved starten av kulturuka i Ullensaker ble fortjent kulturpris tildelt Berit Nafstad Lyftingsmo for sitt arbeid for kulturrådet, museumsforvaltningen og Norden i Ullensaker. Bjørn Erik Nyberg fikk en kanskje enda mer fortjent kulturvernpris og talentene, skiskytter Jørgen Brendengen Krogsæter og filmskaper Aladdin Alisic, fikk ungdomspriser for å utvikle talentet videre.

Mottakerne av prisene er forbilder og prisene er en synlig takk fra det offentlige for den store innsatsen mange legger ned, ikke bare vinnerne. Derfor er disse påskjønnelsene viktige.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.