De største patriotene (ofte kalt sportsidioter) kan strekke seg ganske langt når det gjelder hva de synes er interessant. Det er som regel bare ett par kriterier som bør oppfylles, nemlig at utøveren er norsk og at han vinner.

Her er noen eksempler:

CURLING: En sport som for de fleste virker litt ”merkelig”. Sporten har sin opprinnelse i Skottland og kan spores helt tilbake til 1500-tallet. Kort fortalt går pillet ut på å slenge en stein (max 19,96 Kg.) med håndtak bortover isen for å treffe en blink. Foran springer to mann og feier med en kost, for på den måten å regulere farten. Hvorfor fattet nordmenn plutselig interesse for denne sporten? Hovedgrunnen var nok at Norge tok OL-gull i Salt Lake City i 2002.

UNDERVANNSRUGBY: Det de fleste ikke vet er at Norge i 2015 vant VM i undervanns-rugby ved å slå Tyskland 1-0 i finalen. Laget ble sågar nominert i klassen for

ÅRETS LAG under Idrettsgallaen i 2016. De fleste har nok tidligere hørt om sporten Rugby som spilles på land (ikke under) og som er en hard og krevende fysisk idrett, hvor man både kan kaste og sparke en oval ball til hverandre. Når det gjelder undervannsrugby kjemper seks spillere på hvert lag om en ball som skal puttes i et mål som står under vann i hver ende av bassenget. Selv om Norge tok VM tittelen i denne sporten, er det lite som tyder på at det blir en publikumssport. Det sier seg selv at det er vanskelig å følge med når lagene befinner seg under vann og spillerne bare kommer opp hver gang de skal puste, eller juble for en scoring.

LØPENDE VILLSVIN: Det kom som en overraskelse på mange, da skytteren Tor Heiestad tok gull i øvelsen ”løpende villsvin” under OL i Seoul i 1988. Man skulle tro at interessen for villsvin som løper ville øke i Norge, men ingen ting tydet på det. Noen misforstod. De mente det var dyremisshandling å skyte så mange svin bare for konkurransens skyld. Da de ble fortalt at det var blinken som var formet som et villsvin, la noe av kritikken seg. Interessen for denne sporten tok aldri helt av. Å starte en fan-klubb for denne øvelsen var det heller ingen som dristet seg til. Det var dessuten siste gang denne sporten sto på det olympiske program.

Det viktigste er at en nordmann vinner. Det at idretten for noen kan virke litt rar er ikke poenget.

Villsvin er villsvin og gull er gull.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.