Det nye LHL-sykehuset ved Jessheim har utfordringer med driften og må nedbemanne.

Det er et paradoks at mange av de offentlige sykehusene på Østlandet sliter med sprengt kapasitet, samtidig som store deler av landets mest moderne sykehus ikke er i bruk.

Situasjonen er egentlig ganske lik det som var situasjonen for ti år siden. I 2009 var det LHL-sykehusets forgjenger, Feiringklinikken, som hadde utfordringer. De hadde for lite å gjøre, og resultatet ble at staten og helseministeren gikk inn og garanterte for et visst volum. Altså at staten kjøpte en visst antall operasjoner og behandlinger.

ORDNET OPP

Den gangen het helseministeren Bjarne Håkon Hanssen, og det var han, sammen med statssekretær Dagfinn Sundbø, som ordnet opp for Feiringklinikken. Det bør også nåværende helseminister gjøre.

I 2009 manglet det ikke på uttalelser fra lokale politikere og stortingsrepresentanter, spesielt fra Høyre og Frp, om at staten måtte gripe inn. Det gjorde staten, og Feiringklinikken kunne fortsette sitt gode arbeid - til glede for pasienter, LHL og staten.

POLITISK HANDLING

Hvorfor er de lokale stortingsrepresentantene fra regjeringspartiene så passive nå? De sier riktignok i avisoppslag at de jobber med saken, men får de med seg sin egen helseminister?

Nå trengs politisk handling, og det er helseministeren og regjeringen som kan redde landets mest moderne sykehus. Vil de gjøre det?

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.