I et leserinnlegg i Eidsvoll Ullensaker Blad 15. august lover Høyres stortingskandidat Turid Kristensen penger til alle gode formål, samtidig som hun og Høyre lover å gjøre flere av landets rikeste til nullskattytere gjennom milliardkutt i formuesskatten. Jeg tror folk skjønner at det er en politikk som ikke henger sammen. Regnestykket til Kristensen går rett og slett ikke opp.

Arbeiderpartiet er tydelige på at vi framover må prioritere det viktigste for Norge først. Derfor lover vi flere lærere og tidlig innsats i skolen, en reform for mer kvalitet i eldreomsorgen og et trygt arbeidsliv med hele og faste stillinger. Vi trenger å få flere unge inn i arbeid og utdanning, fordi andelen i unge i arbeidslivet i Akershus har falt de siste årene. Derfor vil vi bedre yrkesfagutdanningen, opprette flere studieplasser og ha målretta tiltak for å få flere i jobb.

Men skal vi satse skikkelig på arbeid og velferd, kan vi ikke samtidig pøse ukritisk på med skattekutt til landets rikeste. Arbeiderpartiet har støttet moderate kutt i selskapsskatten, fordi det er viktig for norske arbeidsplasser. Men vi er imot Høyre og Frps kutt i formuesskatten, fordi det ifølge ledende økonomer ikke er riktig redskap for å skape arbeidsplasser. Det er kun et målretta tiltak for større forskjeller.

Framover vil fellesskapet ifølge regjeringen selv måtte gjøre tøffere prioriteringer. Arbeiderpartiet er klar for den oppgaven. Vi har lagt fram målretta planer for å få flere unge i jobb, ansette flere lærere i skolen og gi alle eldre en trygg eldreomsorg. Samtidig er vi ærlige på at vi ikke kommer til å gi skattekutt. Det er mer enn hva en kan si om Kristensen og Høyre, som virker å være uten evne til å prioritere. Har de lært litt for mye av Frp etter fire år sammen i regjering?

Stortingsrepresentant

Akershus Arbeiderparti

Jessheim

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.