Statistikken viser at det har aldri vært flere fattige familier i Ullensaker enn det er i dag (Bufdir), og denne kurven har dessverre bare steget de siste årene. Barnetrygden ble endelig økt etter 22 år hvor den har stått stille, men det er 465 barn i Ullensaker kommune som ikke får denne barnetrygden. Dette er barn som bor i familier som mottar sosialhjelp.

Det er en kommunal oppgave å beregne hvor mye hver familie skal leve av for hver måned, men i Ullensaker blir barnetrygden regnet inn i beregningsgrunnlaget. Barnetrygden blir trukket fra det du i utgangspunktet har krav på. I praksis betyr dette at de barna som trenger barnetrygden aller mest, de barna som vokser opp i fattige familier, ikke mottar det som skal være en universell ytelse uavhengig av inntekt. Mangemillionæren får beholde barnetrygden men ikke de fattigste familiene.

I Rælingen, Oslo, Sandefjord og Kragerø er blant annet noen kommuner hvor barnetrygden blir holdt utenfor utmåling av stønad. Dette er det Rødt som har stått i spissen for å få gjennomført.

Dessverre har Ullensaker kommune svært dårlig økonomi, selv om ordfører Tom Staahle nekter for dette, men det er ikke her vi skal ta innsparingene. Vi kan for eksempel kutte i den skyhøye ordførerlønnen eller sette av litt mindre i fond enn det er budsjettert for (70 millioner i 2019!). Jeg må til slutt også bare legge til at Rødt fremmet et forslag på Stortinget før jul om at det skulle settes av penger til kommunene for å kompensere for dette. KrF stemte imot sitt eget program kun for å holde seg innenfor med regjeringspartiene.

Valget til høsten er absolutt et verdivalg. Mitt håp er at folk kan stemme for et bedre samfunn for alle, ikke etter hva som er best for seg selv, fordi fellesskap fungerer.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.