Hvis dette medførte riktighet, hadde det vært gode grunner til å være bekymret for utviklingen i tettstedet ved Vormas bredde. Og ikke minst grunn til bekymring med tanke på polutsalget som til høsten åpner i underetasjen på Amfi Eidsvoll.

Sundet har sine utfordringer, men mange av dem vil være forbigående. All nybygging som er i gang, og som er planlagt i og rundt sentrum, vil gi en befolkningsvekst som gjør det mer attraktivt og lønnsomt å drive med næringsvirksomhet. Utfordringene for Sundet i tiden som kommer handler mer om å gjøre de riktige valgene, slik at vi får spennende og attraktiv arkitektur og at vi tar vare på det som man bør ta vare på. Det at noen fra høsten av kommer til å kjøpe rødvinen sin et annet sted, tror ikke vi kommer til å endre på dette. Men at det gjør Sundet mer attraktivt at det finnes et polutsalg der, skal vi selvsagt ikke kimse av.

Basert på dagens folketall og veksten i Eidsvoll kommune, tror vi at det vil være et marked for to pol. I likhet med hos nabo Ullensaker. Polet i Sundet vil sikkert på kort sikt merke endringene, og kanskje vil det også gå utover omsetningen på Jessheim-polet, men for AS Vinmonopolet vil vi tro at flere polutsalg gir høyere omsetning. Hvis ikke hadde man nok der valgt en annen strategi.

Men la oss si at vi tar feil. At vinmonopol på Råholt er siste (vin)dråpen, og at ingen velger å handle i Sundet som en følge av nyetableringen i sørbygda. Hva da? Hvis alkohol er det eneste som trekker folk i retning Sundet, ja, da fortjener ikke stedet å overleve som et handelssted. Da får dagens sentrum være et par tusen leiligheter, litt færre eneboliger, et par matbutikker, og i en slik setting: et litt malplassert rådhus – og det er det. En slik utvikling vil ikke nødvendigvis være dommedag det heller.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.