Rådmannen kan nok en gang vise til et positivt økonomisk resultat for Eidsvoll kommune. Han fortjener virkelig ros for dette. Jeg håper han kan gi politikerne gode råd om hvordan han mener overskuddet bør disponeres for å møte framtidige utfordringer, og at de følger hans råd.

Økte gebyrer og eiendomsskatt kan komme de nærmeste årene. Eidsvoll ligger omtrent på gjennomsnittet i gebyrer til sine innbyggere nå i dag. Her er det først og fremst vann-, kloakk- og renovasjonsavgift som hver husstand merker. Slik jeg ser det, vil vann- og kloakkavgift måtte øke ganske mye her i Eidsvoll de 10 neste årene. Grunnen er vel at vi er på kraftig etterskudd med fornying og vedlikehold. Dette arbeidet må nå gjøres med høy grad av kunnskap og klokskap. Husstandene vil måtte få regninga for dette.

Eidsvoll kommune har cirka seks prosent mindre penger å bruke enn gjennomsnittet av kommunene. Vi har cirka 1600 millioner å bruke pr. år. Hadde vi kommet opp på landsgjennomsnittet ville vi hatt nesten 100 millioner mer å bruke pr. år. Skal vi ha omtrent samme tjenester som andre kommuner må vi både bygge og drive litt smartere enn andre. Greier vi å få til det?

Lånegjelden pr. innbygger er i dag litt under landsgjennomsnittet for Eidsvoll. Det ligger allerede inne planer om utbygging som vil medføre at gjelda kan doble seg. Med utsikter til renteoppgangen som kommer vil utfordringene ikke bli mindre. Det vil derfor være av stor betydning at våre politikere bruker vårt overskudd til å møte framtidige utfordringer på lovpålagte tjenester.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.