Alle TV-stasjoner med respekt for seg selv har minst et oppussingsprogram på plakaten. En drøss med rørleggere, elektrikere, snekkere, flisleggere og alle andre yrkesgrupper som har noe med oppussing å gjøre, rykker inn i noens hjem for å oppgradere og rehabilitere. Vel og bra at folk får hjelp til å få boligen sin mer i tråd med sine ytterste ønsker, men når de begynner å rasere gode, brukbare innredninger, synes jeg det har gått for langt.

Mange av disse såkalte oppussingsobjektene har en helt normal standard, men eierne ønsker at det skulle være annerledes. Flytte badet til loftet, kjøkkenet slik at det får utsikt mot vest og minst to soverom til i andre etasje. Og så ser TV-folkene sitt snitt til å lage show av det. Her en kveld gikk de løs på et kjøkken, og det ble nesten litt personlig.

– Se, gubben min – de har maken til hyttekjøkkenet vårt. Det er jo ikke gammelt. Og de går løs på det med digre slegger. Har du sett noe så fælt? Rasere et like godt kjøkken, a gitt. Det er sikkert mange som ville være glade for å få et slikt kjøkken. Kunne de ikke bare tatt det pent ned og gitt det bort, da?

– Men disse TV-folka er jo ute etter å lage show slik at de får gode seertall, påpekte han.

Jeg er ikke plagsomt gjerrig, men dette syntes jeg var godt over grensen til umoral og sløsing.

Selv har vi et kjøkken som er tilårskomment, men det er pent, helt og fullt brukbart. Ikke er det furu, heller. Vi har snakket om å pusse det opp, slå ut veggen til spisestua og lage åpen løsning. Men så var det det da at kjøkkenet fungerer aldeles utmerket. Skal vi pusse opp når det ikke er helt nødvendig fordi vi har lyst på forandring? Hadde alle vært som oss, hadde ikke håndverkene hatt mye å gjøre. Ja, bransjen hadde vel vært på konkursens rand.

En GRATIS idé til dere som lager slikt oppussings-TV: ta ting pent ned, gi det bort og følg gjenstanden til den er på plass i sitt nye hjem. Det ville gitt programmene deres en dimensjon til: gjenbruk – noe som er veldig in for tiden.

To fluer i en smekk, og dere ville fått enda flere seere.

LES OGSÅ: Som kastet ned fra ingenting

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.