La oss slå fast med en gang, de aller fleste med russelue oppfører seg i henhold til dette. De oppfører seg som den flotte ungdommen de er og ønsker ikke å få noe på rullebladet som kan henge ved dem senere.

Noen har hevdet at russefeiringa bør stanses, eventuelt et den bør legges til tiden etter eksamen. Den debatten drar vi ikke i gang nå, vi erkjenner at russetida nok kommer årlig også i årene framover og da er det om å gjøre å gjøre den så positiv som mulig, ikke bare for russen, men også for omgivelsene.

Russetida er et uttrykk for glede, men kanskje også litt sorg for noen. Mange avslutter et langt skoleløp sammen med gode venner og går videre i hver sin retning. Det såkalte voksenlivet starter for fullt. Noen går videre med studier, noen går ut i arbeidslivet og noen stifter familie.

For at denne overgangen skal bli mest mulig positiv for alle, er det viktig at russen selv ikke gjør ting de vil angre på og det er viktig at omgivelsene har en litt høyere terskel enn vanlig for støy og høy musikk. Husk at det er uttrykk for glede.

Så er det opp til russen å følge det enkle rådet som innledet denne lederartikkelen. Ikke ta med barna inn i russebussene, ikke bruk narkotika eller drikk for mye alkohol. Ikke gjør ting som politiet må slå ned på som kan få følger for resten av ditt liv.

God russetid ønskes russ og omgivelser.

LES OGSÅ: – Ikke noe frikort å ha på seg russedress

LES OGSÅ: Russepresidenten: – Vi ønsker å unngå uheldige episoder

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.