Derfor er jobben for å få ned frafallet en av de viktigste oppgavene vi må løse.

Et av tiltakene som har vist seg å virke i Akershus er forsøket med «åpen skole» hvor det har blitt gitt leksehjelp på tre av de videregående skolene i fylket. Dette har vært en stor suksess som mange elever har valgt å benytte seg av. To av skolene har hatt et markant fall i frafallet de siste to årene, selv om det gjøres mye bra arbeid på skolene i Akershus er det god grunn til å tro at «åpen skole» har bidratt.

Derfor er det gledelig at fylkestinget har vedtatt å videreføre prosjektet, og at det skal rulles ut på ytterligere tre skoler. Akershusskolen er allerede blant de beste i landet, men vi må hele veien jobbe for at den skal bli bedre. Dette er et av tiltakene som gjør det. Skal vi være et samfunn hvor alle lykkes er vi nødt til å få ned frafallet. Venstre vil jobbe for at vi får lignende tilbud på flere skoler, slik at det ikke er hyllemeter med bøker i hjemmet som avgjør hvor mye hjelp du får med skolearbeidet. 


Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.