Forsøpling er noe som opprører og opptar mange. Gjennom året får EUB et titalls telefontips fra folk som finner søppel i terrenget. Lørdag omtalte vi blant annet en mengde sykler som er dumpet og henslengt i Vorma, og turgåere og naboer som møtes av søppel i naturen og nærmiljøet. I tillegg til å være sjenerende, kan det være til skade for både dyr, naturen og forbipasserende.

– En uakseptabel måte å behandle naturen på, sier politiet. Det er ganske uforståelig at personer tør og gidder å bruke tid og krefter på å fylle bilen eller hengeren full av eget søppel, for så å snike seg ut i nattens mulm og mørke for å finne et «egnet» sted å dumpe skrotet sitt i skjul. Da må det da være enklere og raskere med en tur til den lokale miljøstasjonen.

Heldigvis har man naboer og ildsjeler som tar saken i egne hender – og rydder opp. I Sagmoveien på Eidsvoll Verk gikk naboene sammen og plukket posevis med søppel. I Feiring gikk elever fra Feiring skole og seniorer fra Feiring pensjonistforening sammen og ryddet i bygda og langs Mjøsa. De ryddet søppel over en strekning på flere kilometer, og var overrasket over hvor mye de fant.

Visste du at nedbrytningstiden for plastflasker er om lag 400 år og glass mer enn én million år? Ha også dette i bakhodet neste gang du vurderer å stumpe røyken din i naturen. Den tar det naturen om lag tolv år å bryte ned og rydde opp for deg.

KASTET I VORMA: Her ligger sykler til stor verdi under vann

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.