Hele mitt politiske engasjement handler om å flytte makt og bestemmelsesrett bort fra politikere og byråkrater, og over til hvert enkelt menneske.

Det gjelder også i skolen, og debatten om lekser. Det er foreldrene som har ansvar for sine barn, da må de også ha frihet til å velge de skolene de mener organiserer skoledagen på den måten de mener er best for sine barn.

Personlig er jeg tilhenger av lekser, og tror det gir bedre læring for barna. Men jeg mener også at det som kanskje er rett for meg og min familie, ikke nødvendigvis er rett for alle andre. Derfor ønsker jeg mer valgfrihet, og at skolene selv skal stå fritt til å velge om de vil bruke lekser eller ikke. Overlater vi dette til hver enkelt skole er det best om vi også har fritt skolevalg. Da kan foreldrene velge den skolen som har det tilbudet de mener gir best læring for sine barn. I dag avgjør gateadressen og postnummeret ditt hvilken skole barna dine skal gå på.

Mitt mål er at alle elever skal ha muligheten til å få være den beste versjonen av seg selv, og at hver enkelt skole og lærer skal ha frihet til å styre mer. Hver elev har forskjellige ferdigheter, talenter og kvalifikasjoner, og man lærer på forskjellige måter og i ulikt tempo. Noen liker lekser, andre ikke. Derfor må vi ha et mangfold av tilbud også i skolesektoren, og med fritt skolevalg vil flere avgjørelser bli gjort av foreldrene, ikke politikerne.

Lærerne bør selv få bestemme om de vil bruke lekser som et verktøy, og foreldrene bør få velge hvilken skole barna deres skal gå på, fremfor at jeg og de andre politikerne på Stortinget skal bestemme hva som skal være best for alle landets cirka 630.000 elever i grunnskolen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.