I Eidsvoll har vi utfordringer knyttet til folkehelse. Det betyr utenforskap og en dårligere livssituasjon enn det trenger å være for mange av våre sambygdinger. Eidsvoll Høyre er opptatt av å bedre folkehelsesituasjonen da effektene vil vise seg på mange områder.

I juni 2014 ble det vedtatt en folkehelsestrategi i Eidsvoll kommune, der «Helse i alt vi gjør» er gjennomgående i strategien. Vi i Høyre ville vite hvordan denne følges opp helt konkret i det daglige av kommunen. I forbindelse med kommunestyremøtet 5. september stilte vi derfor spørsmål til ordfører for å få status på arbeidet:

Eidsvoll Høyre forventer at strategier og planer ikke ligger i skuffen, men at administrasjonen jobber aktivt med gjennomføring. Synes ordføreren at kommunen jobber godt nok med det kortsiktige og langsiktige folkehelsearbeidet?

Mener ordfører vi har gode nok planer for å bedre folkehelsesituasjonen?

Hvor ligger ansvaret og eierskapet for å gjennomføre folkehelsestrategi og planer til kommunen og hvordan blir dette arbeidet ledet i det daglige?

Hva er de viktigste tiltakspunktene man jobber med og helt konkret hvilke resultater har man oppnådd siste år?

Hvilke kortsiktige tiltak er vurdert fremover for å bedre situasjonen, både for den enkelte og kommuneøkonomien?

Ingen av disse spørsmålene var ordfører i stand til å svare på og viste til en pågående utredning og ville avvente resultater av dette. Det synes vi i Høyre sier litt om hvilken plass folkehelse har i det daglige arbeidet og fokus hos den politiske ledelsen i kommunen. Vi stiller spørsmål helt direkte til ordfører om han mener at det jobbes godt nok og om vi har gode nok planer. Vi forventer at ordfører har en mening om så sentrale spørsmål.

Kan ikke kommunen svare på hvor ansvaret er plassert for å gjennomføre strategien – da er det i alle fall sikkert at strategien ikke blir gjennomført.

Vi i Høyre er skuffet over svaret vi fikk og ut fra vår tolkning må det åpenbart gjøres et krafttak for å løfte frem utfordringen og dette arbeidet. For å presisere – det holder ikke med skippertak, dette må være et kontinuerlig arbeid.

Vi ser frem til rapporten som ordfører viser til.

Tone C. Danielsdatter er gruppeleder og kommunestyrerepresentant for Eidsvoll Høyre

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.