Jeg leste i EUB om manglende mulighet for trening til Landsskytterstevnet.

STENGTE BANER

På sikt får dette konsekvenser for blant annet storviltjakt.

Skyting er en dødbringende virksomhet som gjennomføres etter strenge regler slik at risiko reduseres til et akseptabelt nivå. Det er derfor litt forunderlig at virksomheten stoppes ved fare for skogbrann.

RISIKOANALYSE

All menneskelig aktivitet medfører en viss risiko men ved å redusere risikoen kan aktiviteten normalt fortsette videre. Et eksempel kan jo være at bilkjøring er farlig og også forbudt om vi ikke bruker sikkerhetsbelte!

Ved å gjennomføre en enkel risiko- og sårbarhetsanalyse kan brannfaren ved skyting reduseres til et minimum og derved fortsette.

Litt «bly i luften» medfører ingen risiko men ved børsemunning og ved kulenedslag kan det i verst tenkelig fall oppstå et branntilløp. Om det skulle oppstå kan det jo slukkes der og da, om en har forberedt seg litt.

Risikoen kan enkelt reduseres betraktelig ved å vanne foran standplass og bak blinkene før skyting. Skogbrannfare skyldes som kjent mangel på vann og vann i kanne er like bra som vann fra himmelen.

FORSLAG RISIKOANALYSE

Deler av en konklusjonen i en risikoanalyse kan se slik ut: Innføres ved stor skogbrannfare.

Fjerne vegetasjon 10 meter foran standplass og ved kulenedslagene.

Vann det farlige området med f.eks. hagekanner før skyting.

Ha slukkeutstyr og fylte vannkanner på plass.

Tillat kun skyting med bløte kuler og røyksvakt krutt.

Kontroller området etter at skytingen er avsluttet.

Oppslag om brannfaren på stedet.

Håper dette kan være til nytte for noen og at litt regn vil gjøre ting enklere.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.