I forbindelse med revidert nasjonalbudsjett kom endelig svaret på hvordan pensjonister kan få «slippen» i postkassen fra 1. juli, som Stortinget har vedtatt. Regjeringen legger opp til at de som ønsker utbetalingsmeldingen fra Nav i posten må reservere seg mot digital post hos Difi (Direktoratet for forvaltning og IKT).

Dette er en sak vi i Pensjonistforbundet virkelig har jobbet med. Det er godt å se at demokratiet virker. Etter flere runder fikk vi flertall i Stortinget. Vi har ventet på hvordan dette skulle organiseres. Løsningen regjeringen har valgt er god, men har også et stort minus. Den innebærer at de som vil ha «slippen» på papir ikke kan motta noen brev digitalt fra myndighetene. Dette burde vært diskutert på forhånd med landets største organisasjon for pensjonister.

Pensjonister som vil ha «slippen» i posten, må reservere seg mot digital kommunikasjon ved å ringe 800 30 300, eller gjøre det på nettsiden www.norge.no, velg «digital borger» og «reservasjon» i nedtrekksmenyen. Legg inn fødsels- og personnummer, så har du reservert deg mot digital kommunikasjon fra staten!

Det var i desember 2016 at Nav sluttet å sende ut utbetalingsmeldingen, til store protester fra alderspensjonister og uføretrygdede. Vi i Pensjonistforbundet samlet inn 32.000 underskrifter for å få «slippen» tilbake. Og like før jul i fjor vedtok Stortinget at «slippen» skulle tilbake fra 1. juli. Det var Ap, SV, Sp, KrF, Rødt og MDG som sikret flertall for forslaget, mot Frp, Høyre og Venstres stemmer.

Denne saken viser viktigheten av at pensjonister er organiserte! Vi står foran flere tunge politiske saker framover, der forhandlingsrett for pensjon er den viktigste. Mer enn noen gang trenger Norge at alle trygdede er tydelige, og sier fra når det gjelder.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.