Pendling har sine negative sider. Ikke minst hvis det medfører at vi bruker bilen mer enn vi kanskje ønsker og burde. Enkelte føler kanskje også at de kaster bort unødvendig mye tid på å reise fram og tilbake til jobb, men for andre er det motsatt.

– Det finnes ikke noe mer meningsløst enn å pendle, å bruke lang tid til jobb, uttalte tidligere Ullensaker-ordfører Harald Espelund (Frp) til nettstedet e24.no tilbake i 2014. Det er ikke vanskelig å være enig i dette, men hva er lang tid?

Å kunne gå hjemmefra og til jobb vil for mange være en drømmesituasjon, men selv en kommune som Ullensaker, som ifølge NHOs kommunebarometer er den beste kommunen på Romerike å drive næring – og fjerde best i landet – vil det være innbyggere som har sitt arbeidssted utenfor kommunegrensen.

Mange bosetter seg i vår region fordi avstanden til hovedstaden og hovedflyplassen er kort, uavhengig av arbeidsmarkedet lokalt. I stor grad er dette innbyggere som er ønsket, mange har høyere utdannelse, lønn over gjennomsnittet og er ressurssterke folk som har mye å bidra med lokalt.

Torsdag fortalte vi om Rune Reitan som flyttet fra Torshov i Oslo til Eidsvoll sentrum. Han har fått redusert reisevei til sitt arbeidssted i Oslo sentrum etter flytting, og kan nå sove ti minutter lenger om morgenen. Det vil ikke bli mindre attraktivt å gjøre tilsvarende valg i årene som kommer.

Ullensakers satsing på næringsutvikling er et gode for hele regionen, og det er all grunn til å kjempe for flere lokale arbeidsplasser i alle våre kommuner. Samtidig er det ingen grunn til å henge med nebbet fordi en anselig andel av innbyggerne velger bosted basert på avstanden til jernbanestasjonen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.