Og i all hovedsak velger vi også å gjøre det. Men enkelte ganger er det lett å tenke litt i samme baner som tidligere sjefredaktør Steinar Hansson i Dagsavisen. Etter å ha blitt rystet av et valgresultat, skrev Hansson en kommentar hvor han, litt humoristisk, konkluderte med at «ved neste valg burde vi få anledning til å bytte ut folket.»

Nå har vi ingen planer eller mål om å få byttet ut deler av befolkningen i sørbygda i Eidsvoll, men vi ble overrasket over en del kommentarer som dukket opp under artikkelen Banebrytende boligprosjekt, som ble publisert på eub.no fredag (og som var forsiden på papiravisen lørdag).

I denne artikkelen presenterte vi Vidar Svendbys store planer for utbygging av Mostue gård. Basert på skissene som ble presentert, framstår dette som kanskje det mest framtidsrettede og miljøvennlige boligprosjektet på Romerike i dag. Det planlegges boligblokker på inntil sju etasjer bygget i tre, med solcellepaneler til energiproduksjon og tilbud om parsellhager med lokalt utsalg. I tillegg ligger tomta rett ved jernbanestasjonen på Eidsvoll Verk.

Hva sier så folket: «Hvor er estetikken». «Trist at Norge skal bli seende ut som ei eneste stor containervogn». «Fortsett å rasere området». «Østtysk ghetto». Litt urettferdig kanskje å kun trekke fram de negative, mange var også positive, men vi blir likevel overrasket over hvor sinte en del framstår. Det bygges mye i vår region. Mange av byggene er, om ikke stygge, så forferdelig kjedelige. Det er massive murbygninger hvor veldig lite skiller den ene fra den andre.

Men her planlegges det noe helt annet. Vi håper derfor at byggeprosjektet til Svendby Eiendom blir gjennomført omtrent slik det er skissert. Og vi håper at andre utbyggere lar seg inspirere. Vi trenger flere boligbyggere som tenker nytt og framtidsrettet. Selv om det kanskje blir litt dyrere, både for utbygger og den som til slutt kjøper en leilighet i nybygget.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.