Partiene snudde underveis i møtet og støttet Arbeiderpartiet i at innsparing i 2017 var uklokt.

Det er flere åpenbare grunner til at vi ikke kunne støtte et ostehøvelkutt, som direkte ville rammet de svakeste i samfunnet. Et kutt på 6,5 millioner kroner ville ført til blant annet avvikling av leksehjelp i skolen, nedleggelse av tilbud til rusavhengige, reduksjon i tilbud som «Inn på tunet» og senket tempoet på vedlikehold av kommunale bygg. 

Ullensaker kommune har i en årrekke effektivisert, og kan dokumentere ti prosent mer effektiv drift innenfor alle tjenesteområder. Sammenlignet med kommuner av samme størrelse er Ullensaker en av de aller mest effektive kommunene i landet, og det er nå ikke uten videre mulig å bruke mindre penger uten at det går ut over tjenestetilbudet. Ullensaker er i en situasjon der vi knapt klarer å ta unna veksten innenfor lovpålagte oppgaver. 

Verken Høyre eller Frp ville i tirsdagens sak om kutt i budsjettet gi administrasjonen en prioritert retning på hvor de vil ta kuttene og effektivisere. Årsaken til dette er nettopp at Ullensaker kommune er helt på grensen av hvor effektivt man kan drive. I 2016 gikk kommunen med 60 millioner kroner i overskudd, og nå har vi ikke råd til å gi disse viktige tilbudene.

Prioritering er en av politikernes viktigste rolle. Jeg er stolt av å ha hindret kutt som ville rammet de svakeste i Ullensaker. 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.