Mange kommuner er i samme situasjon som oss på Romerike. Barnehager, skoler, sykehjem mm. må bygges for folketallet øker. Arkitekt, konsulenter og rådgivere må engasjeres for hvert nytt bygg til å få på plass alt papirarbeidet før byggearbeidet kan starte. Prosjektering og planlegging utgjør en stor del av de totale byggekostnadene. Hvorfor ikke prøve å redusere disse kostnadene ved å standardisere disse byggene? De lovpålagte kommunale tjenestene er like i hele landet og burde kunne gjennomføres i like bygg i hele Norge. Hvorfor kan ikke en barneskole for 300 elever være noenlunde like enten den bygges i Eidsvoll eller Ringsaker? Det er bare størrelsen på byggene som burde være forskjellige ut ifra folketallet den enkelte kommune bygger for.

Hvorfor ikke se til smarte folk som eierne av firmaer som Biltema, Jula, Ikea, hotellkjeder mm.

Håper noen som sitter i posisjon til å gjøre noe med dette. Ser av referatet i EUB at hotellkongen Arthur Buchardt har nevnt det samme i sitt møte med noen politikere i Eidsvoll.

Dette burde være en sak politikerne på Romerike fremmer for sin organisasjon KS.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.