Dessverre er ikke tilstanden noe bedre i vårt eget fylke Akershus.

Det er forferdelige tall med enorme dimensjoner. Det gjør vondt at barn får en ødelagt barndom på grunn av vold og overgrep. Det er en skamplett for samfunnet, og vårt største samfunnsproblem.

Vår viktigste oppgave er å ta vare på barna. Det er å sette menneskeverdet i sentrum. Sårbare barn og unge trenger hjelp nå. De har ikke tid til å vente.

Hvert år fødes det omkring 60.000 barn i Norge. Fagfolk anbefaler hjemmebesøk etter fødselen, men bare 10 prosent av mødrene får i dag tilbud om hjemmebesøk. Plikt til å tilby hjemmebesøk ved fødsel, og at alle gravide blir spurt om de har vært utsatt for vold, er konkrete tiltak som gjør at vold og overgrep kan bli avdekket på tidligst mulig tidspunkt.

KrF har lenge jobbet for en forpliktende og god opptrappingsplan mot vold og overgrep. For oss var det helt avgjørende at det er økonomiske forpliktelser og øremerking i planen, som gjør at vi kan hjelpe de mest sårbare barna våre. Vi er veldig glade for at KrF har fått gjennomslag for dette, og vi skal fortsette å jobbe for barna.

For å hjelpe barn som har vært utsatt for vold og overgrep er det veldig viktig med kompetanseheving og forebygging på helsestasjonene og i familievernet. Andre viktige tiltak er Alternativ til vold (ATV), styrket barnevern, bedre behandling av offer og styrket politikapasitet. Det er også viktig med informasjonsarbeid direkte rettet mot flyktninger og innvandrere for å fortelle om norsk lov og gi råd.

KrF har kjempet for å få på plass et godt Alternativ til vold-tilbud i alle delene i fylket vårt. I høst kommer det et kontor i Follo. Neste år håper vi det kommer et tilbud på plass på Øvre Romerike. Voldsarbeidet må også styrkes i Asker og Bærum.

Vi vil gjøre alt som står i vår makt for å forhindre at flere barn blir utsatt, og hjelpe de som har vonde opplevelser videre i livet.

Ingunn E. Ulfsten er 1.-kandidat for Akershus KrF til Stortinget
Lars B. Salvesen (KrF) er fylkesvaraordfører i Akershus fylkeskommune 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.