Lederen i Eidsvoll Frp, Arne Körner Haugen, viser holdninger som gir meg frysninger på ryggen (EUB lørdag 2. september).

At han er redd for såkalte «svenske tilstander», er ikke det jeg først og fremst reagerer på. Er vi litt romslige, kan vi jo tolke det som at vi må ha god integrering. Men Arne Körner Haugen drar det mye lengre. Han gjør innvandrere til syndebukker.

Han hevder at statsministeren i Sverige «vil at det skal bli straffbart å poengtere immigranters overgrep mot det svenske folket».

Videre beskriver Arne Körner Haugen angivelig lovløse tilstander i bydeler med mange innvandrere, og at dette «pågår over hele Sverige». Altså at innvandrere som gruppe forårsaker lovløse tilstander over det ganske land.

Hendelsen i Köln nyttårsnatta bruker Arne Körner Haugen til å understreke ytterligere innvandreres hang til kriminalitet. På 1930-tallet var det jødene som ble brukt som syndebukker. La oss slippe å en ny runde med brune holdninger.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.