Alle mennesker trenger mat for å leve. Produksjonen av maten påvirker miljøet. Hva og hvor mye vi spiser påvirker helsa vår. Vi bør etterstrebe et bærekraftig kosthold både av hensyn til egen helse og klodens bærekraft. Dette vil både vi og jordklodens miljø tjene på.

Melkeorganisasjonen Tine har leid inn konsulentfirmaet Norstad som har foretatt en spørreundersøkelse om hvordan folk vurderer sin fysisk aktivitet i forhold til kostholdet.

55 prosent er fornøyd, 35 prosent misfornøyd og 10 prosent vet ikke.

Om vi ser på aldersgruppene er 70 prosent av de over 70 år fornøyd, mens bare 45 prosent av de mellom 30 og 39 år er fornøyd med eget kosthold i forhold til aktivitetsnivået sitt.

De mellom 15 og 29 år er minst motivert til fysisk aktivitet i forhold til sitt kosthold.

Den eldre generasjonen i Norge som har passert 70 år, er flinkest til å finne balansen mellom inntak av mat og fysisk aktivitet. Har vi nå en generasjon med «superpensjonister»? De er den aldersgruppen som er både mest motiverte og sporty.

Rapporten fra denne undersøkelsen viser at mange nordmenn koser seg med litt søtsaker hver dag. Men samtidig ønsker de at de spiste mindre sukker og søtsaker og mer fisk og grønnsaker.

Det som kanskje overrasker er at 1 av 4 sier de tenker på om maten de kjøper/spiser er bærekraftig produsert

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.