Det skal ikke være tilfeldig om barna våre får en god skole.

Det skal ikke avhenge av sosial bakgrunn, adresse eller hvilken klasse man havner i. Derfor har Høyre prioritert lærernes kompetanse.

SV derimot, foreslår å dramatisk kutte i etter- og videreutdanning av lærere i sitt alternative budsjett. De velger å prioritere alt annet enn det som er viktigst for elevenes læring.

Kvalitet i skolen

Kunnskapsløftet, lærerløftet, tidlig innsats og fagfornyelsen; alle er borgerlige reformer. Historien viser at venstresiden ikke prioriterer kvalitet i skolen når de har makt.

Jeg burde kanskje derfor ikke blitt overrasket over at SV vil kutte i satsingen på etter- og videreutdanning. Men jeg ble det faktisk allikevel.

Gode lærere

Skoleforskningen er tydelig på at ingenting betyr mer for elevenes læring enn gode lærere. Gode lærere er dyktige pedagoger med et sterkt faglig fundament.

Derfor satte den blågrønne regjeringen i gang tidenes løft for etter- og videreutdanning for fem år siden.

Tilbudet har blitt tatt godt i mot av lærernes organisasjoner og ikke minst lærerne selv. I 2018 fikk over 7.000 hverdagshelter i skolen innvilget sin søknad – tre ganger flere enn da Høyre vant valget i 2013. Det betyr at titusenvis flere barn møter en faglig oppdatert og motivert lærer i klasserommet.

SV foreslår nå å kutte 500 millioner kroner i denne satsningen. At SV ønsker å fjerne kompetansekravene til lærerne som regjeringen har innført, er ingen nyhet. Men at de vil gi 2000 færre lærere muligheten til faglig påfyll, det er skuffende. Samtidig må jeg nesten berømme dem for å være ærlige i sine prioriteringer. De vil prioritere alt annet enn det som skaper kvalitet i skolen over tid.

Forfølge SINE drømmer

Høyres mål er at alle skal kunne forfølge sine drømmer i skolen uavhengig av foreldrenes inntekt, religion eller utdanningsnivå. Derfor prioriterer vi mestring og læring i skolen. Det er spesielt viktig for de elevene som har det vanskeligste utgangspunktet. Ved å nedprioritere etter- og videreutdanning er det paradoksalt nok SV som står i veien for sosial utjevning.

Det er forskjeller mellom de politiske partiene i Norge. Høyre tror skolen er nøkkelen til sosial utjevning, utdanning av elever til fremtidens arbeidsliv, og vår garanti for et sterkt velferdssamfunn. Derfor er vi garantisten for kvalitet i skolen. Den garantien kan ikke SV utstede.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.