Men hører fotfolket noe fra de styrende makter? Nei, ikke et pip!

30. mars var mange møtt opp i Ullr for å høre kommunens plan for kartlegging av kjente og ukjente friluftsområder. Innbyggernes tilbakemelding var ønsket innen 28.5.17.

Da vi var interessert i også å bevare noen grønne områder blant murblokkene i «the city of lights», Jessheim, skrev vi ivrig ned våre forslag.

Vi ga 9.5. nøye benevnelser med både A-område, topp brukerfrekvens og LR-kategori for våre prioriteringer, Langelandsfjellet og Parktoppen.

Etter et par eposter til kommunen, fikk vi bekreftet at forslagene var mottatt. Siden den gang har det vært musestille.

Søndag 10.9. inviteres det igjen til folkemøte for innblikk i Jessheims utvikling fra bygd til by. Og nok en gang ber både ordfører og andre innledere om innbyggerinnspill til byutviklingen.

14.9 ble mine publisert både i EUB og RB. Her ble igjen nevnt bevaringsforslag for friområdene, viktigheten av markagrenser, at de gamle trehus med sitt særpreg og identitet ikke må mures inne av nye blokker etc.

Et nytt museum får man vel ennå ikke i nær framtid, men Nordens største gravhaug, Raknehaugen, som bør være kommunens stolthet, foreslo jeg at det skapes mer blest om i byen med skilt og opplysningstavle, eventuelt med en modell i rådhuset.

Intet ble kommentert fra kommune eller politikere.

Byplankomité skal igangsettes, med hvem? Podkast med kommunen er bra, men ikke alle kan bruke digitale medier! Brev er sendt noen innbyggere og telefonintervju er tatt med andre for å høre folkemeninga.

Men er ikke dette i seneste laget? Vår vakre nybygde kirke er snart skjult av ruvende blokker, og det neste blir vel at rådhuset forhøyes med 6–8 etasjer!

Utbyggingen er bestemt over hodene våre med en detaljert planlegging for bygg og antall innbyggere fram til 2030. Det leies inn spesialister for å takle parkeringsproblemene, hva skjer om en ti års tid når byen vokser med enda 20.000?!

På småveiene våre parkeres biler, og vi låner ut noe av eiendommen til langveisfarende, fortvilte lærere og elever uten parkeringsplass.

I villaområdet vårt uetnfor sentrum er det på en tomt plassert 3 hus og 3 garasjer. Hva med brannforskriftene? På en annen liten tomt spretter flere leilighetsbygg opp. Er alt fritt fram? Er Byggekomiteen en saga blott? Hvor langt utenfor sentrum skal det fortettes?

Tro ikke – at jeg er alene om å stille disse spørsmålene.

Hvis våre politikere mener noe med at folkemeninga skal lyttes til og at engasjement settes pris på, så bevis det med å besvare ovennevnte spørsmål.


Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.