Jeg ser ikke noe godt argument for en rullebane til i Skaars innlegg.

Derimot har han mange gode argumenter for utvikling rundt og i forbindelse med flyplassen, ingenting av det er avhengig av nok en rullebane.

Kapasiteten er jo på ingen måte sprengt pr idag eller har utsikter til å bli det i overskuelig fremtid. Selv om flykaptein Skaar syns det ville være kjekt med en rullebane ekstra i bakhånd når en annen må måkes eller oppgraderes på noe vis. Luksusproblem. Å fremstille en tredje rullebane som et slags miljøtiltak faller selvsagt på sin egen urimelighet, spesielt all den tid Avinor er så tydelige på at deres mål med nok en rullebane er å øke flytrafikken. Jepp, øke den faktisk. I disse klimakrisetider.

Målet for nasjonen og forhåpentligvis resten av verden er vel at vi skal fly mindre, ikke mer? Hvorfor får likevel Avinor fortsette å snakke om kommende økning i flytrafikk som om ingenting har skjedd med Parisavtale, klimatoppmøter, Arktis som forsvinner og stillehavsøyer som drukner?

Det aller, aller mest bakstreverske vi kan gjøre, er å legge til rette for økt flytrafikk.

Det er klart at det er store muligheter for utvikling av næringsliv og mange nye arbeidsplasser. Og det er klart det er mulig å gjøre Gardermoen til et kollektivknutepunkt som knytter fremtidsrettede hurtigtogløsninger og annen kollektivtransport sammen, men ingenting av dette er avhengig av en tredje rullebane.

Jeg lurer på hvorfor sentrale myndigheter lar Avinor uimotsagt få gi inntrykk av at en rullebane ekstra er eneste mulighet for utvikling og nye arbeidsplasser rundt Oslo Lufthavn Gardermoen? Har de stivnet i et mønster? Eller er det fordi det er så lettvint for dem selv å ta fly? Politikerne må ikke få ligge stille på den soveputen, det er på tide å våkne. Nye løsninger må til for nye tider.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.