Til tross for et fint bilde, sto mesteparten av innholdet i artikkelen til stryk – mener jeg.

Har hun glemt hvilke partier som har hatt flertallet og styringen av økonomien i Eidsvoll kommune de siste årene? Med alle de budsjettsprekkene vi har hatt. Jeg svarer for øvrig IKKE for Frp og Høyre, de klarer det sikkert selv, men på vegne av Pensjonistpartiet (PP) og meg selv.

Det er selvfølgelig sterk beklagelig at vi i år fikk kun 38 millioner kroner mot 70 millioner kroner i fjor, fra staten. Vi i PP har dog store håp til finansutvalget som skal opprettes i kommunen og at dette utvalget kan finne «steiner vi kan snu» og derigjennom innsparinger. Det er for øvrig typisk av Ap å sette fingeren på skoler, barnehager, velferd og eldreomsorg når noe skal/eventuelt må skjæres ned på. Dette for å finne sympati.

Jeg trodde Ap den siste tiden var imot «utvidet» eiendomsskatt på to promille allerede fra 2018, de sa i alle fall det, og jeg håper dette ikke kun er et spill for galleriet.

Det viser seg at utspillet til varaordfører Madsen om at «alle har råd til 3000 kroner i året», ikke holder mål. Skatten vil for mange bli langt høyere, ikke minst etter hvert.

Vi mener i motsetning til Hege Svendsen at det kan være litt å spare ved å se på rådhuset og hele omorganiseringen som skjedde i kommunen. Det finnes kommuner som er om lag like store som Eidsvoll og de har kun tre virksomhetsledere, vi har 13. Må vi ha en varaordfører i 50 prosent stilling – noen mener sågar at den må utvides til 100 prosent stilling. Det er kanskje stygt spurt om, men var dette en del av kjøpslåingen ved samarbeidet mellom Sp og Ap etter siste valg? Bare en tanke som ikke trenger svar.

Vi kan også kutte litt i politiker- og møte godtgjørelser for å gå foran med et godt eksempel. Vi må i alle fall slutte å diskutere høyere godtgjørelser. Utbygging kan også skje ved OPS (offentlig-privat-samarbeid).

Når det gjelder sykefraværet så MÅ dette granskes og ned. På dette området er det mye å spare. Det samme gjelder innleide konsulenter.

Når det gjelder eiendomsskatten (jeg liker ikke å skrive ordet en gang) må vi gjøre alt for å unngå denne. Er Hege Svendsen klar over at vi har over 500 barn som lever under fattigdomsgrensen. Er hun klar over hvor mange familier som må ha hjelp fra NAV for å få hjulene til å gå rundt? Er hun klar over hvor mange som får bostøtte i kommunen? Er hun klar over hvor mange som får gratis mat – og etter hvert klær – utdelt til trengende på Mago? Er hun klar over arbeidet idrettsrådet gjør som hjelper barn og unge med utstyr slik at de kan delta i organisert idrett? Hvilke konsekvenser vil det få for adskillig flere familier ved innføring av eiendomsskatt?

Når det gjelder eiendomsskatt (uff, det stygge ordet igjen), så er en bolig et hjem og IKKE et skatteobjekt. For mange har det kostet blod, svette og tårer, samt kanskje et utall av overtidstimer for å få et ordentlig hjem for seg og sin familie. Vi kan ikke akseptere at vi kanskje må selge hus og eventuelt hytter fordi politikere gjør et dårlig stykke håndverk i form at prioriteringer i kommuneøkonomien. Dette i form av at man gir tillatelse til utbygging i langt større fart enn infrastrukturen og kommuneøkonomien tillater. Dette mener vi påfører eksisterende innbyggere høyere avgifter – og sågar ønsker noen eiendomsskatt (nok en gang det stygge ordet) for å gjøre utbyggerne til lags.

Kunne det være en idé å spørre utbyggerne om de vil «sponse» kommunen med å være med på å betale skole og barnehager? PP er i samarbeid med andre partier om å utarbeide et budsjett uten eiendomsskatt de kommende årene. Og det uten å tømme fondene Eidsvoll kommune har.

Så får vi se hvordan resultatet vil bli når politikerne skal stemme over budsjettet i kommunestyremøtet den 12. desember. For øvrig må ikke all utbygging med infrastruktur skje samtidig og nå.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.