De fleste politiske partier reagerer sporenstreks med å svare på dette innlegget, og alle partier avkrefter at det er aktuelt å gjennomføre dette tiltaket.

Allikevel kommer det et leserbrev med samme ordlyd, med noen få endringer i teksten, men med samme etterlatte inntrykk på RB.no torsdag 4.mars. I begge innlegg er det en bevisst krisemaksimering om at kommunen er skakk-kjørt og på full fart inn på ROBEK med Statlig styring og krav om innføring av eiendomsskatt på både private boliger og næringseiendom.

VI VET JO HVORDAN DET GIKK

NEI, det er ikke slik at kommunen er på full fart mot innføring av eiendomsskatt. JA såfremt ikke AP kommer til makten selvsagt, da de har sagt de går til valg på innføring av eiendomskatt på næring. Vi vet jo alle hvordan det gikk i nærliggende kommuner hvor man ikke skulle innføre eiendomsskatt overhodet… Problemet til AP er at de må ha tilnærmet 50 prosent for å klare å gjennomføre alle sine lovnader, all den tid SP har sagt de ikke ønsker det, og slik jeg kjenner deres lokale representanter bruker de ikke lyve.

Det er tydelig at Furulund både har lest, forstått og er på linje med tidligere ledelse i eget parti med det velkjente Helga Pedersen-sitatet; «Nå har jeg brukt mye tid på å sverte regjeringen, men det er jo viktig. Og det er viktig at alle bidrar til å gjøre nettopp det, sa Ap-nestlederen videre.»

Noen ganger hadde det vært greit å lese, lytte og forstå hva vi blir presentert fra administrasjonen i kommunen også, men det var kanskje ikke like enkelt når man selv ikke var tilstede?

Tydeligvis var det noen som formidlet nok til at både facebook- og leserinnlegg i avisen kunne skrives nesten raskere enn enkelte rakk å komme seg hjem, bare synd man ikke tok innover seg fakta samtidig. Noen ganger kan det nesten virke som at det er viktigere å skremme innbyggere til dårlig nattesøvn med røde kluter fremfor å puste 2 ganger og fremstille saken i balanserte former; - en rapport som viser kommunens teoretiske handlingsrom for utviklings- og effektiviseringsprosjekter de neste årene.

EFFEKTIV DRIFT

Ullensaker har allerede en svært effektiv drift, men må allikevel bli enda flinkere til å utnytte skattebetalernes penger. Dette er noe alle kommuner må, ikke kun Ullensaker. Derfor har vi nå i samarbeid med Agenda Kaupang fått utarbeidet en rapport som viser kommunens teoretiske handlingsrom de neste årene.

Dette er en sunn øvelse som alle kommuner burde gjøre for å sikre at man bruker skattebetalernes penger mest mulig riktig og effektivt, fremfor å gå i lommene på vårt lokale næringsliv og kreve mer penger via eiendomsskatt som opposisjonen foreslår. Det er jo ikke slik at kun de «store» som OSL, Coop, Thon, Stordalen etc skal være med og betale de «forsiktige» anslagene på 80 millioner kroner i året.

Dette vil pålegges alt fra den lille Landhandleren i Storgata, Storsenteret med deres forretninger som igjen vil bli nødt å øke husleien til sine leietakere også. Du kan nemlig ikke velge at det kun er de store aktørene som skal pålegges skatten. For Ullensaker FrP er det viktig å presisere at alle påstander som fremmes om å legge ned Mogreina Skole er unødvendig skremselspropaganda.

Vårt vedtatte program for neste periode sier at vi ønsker å utvide eller bygge ny skole på Mogreina, og samtidig etablere en idrettspark ved siden av. En annen ting, er at den omtalte rapporten viser et innsparingspotensiale, men det er ingen av disse som er foreslått vedtatt.

Det er først nå vi skal vurdere tiltakene, og da vil en vesentlig øvelse bestå i å vurdere eventuelle konsekvenser av tiltakene samtidig. Men det spørs jo selvsagt om de to tankene klarer å la seg forene, vi er jo politikere tross alt... ;-)

For de interesserte kan man lese rapporten i sin helhet på Ullensaker kommunes nettsider.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.