Bare den beskjeftigelsen å fotografere seg selv naken i forskjellige situasjoner, skurrer for litt meg. Det må ha noe med ego å gjøre, som jeg ikke forstår. Og er det ikke et tankekors av ungjenter som ikke kan dusje nakne sammen etter gymtimene, går hjem og tar bilder av de mest intime kroppsdeler og lagrer de på telefon?

Men så plutselig en vakker dag blir jentenes PC hacket eller telefonen blir stjålet. Bilder kommer på avveie, de blir spredd og så er marerittet blitt virkelighet. Hele verden får innblikk i de meste intime og personlige detaljer.

De første fotografiene ble tatt på 1820/1830-tallet, og siden den tid har folk bedrevet sporten nakenfotografering. Har man ikke ønsket at disse bildene skal bli tilgjengelig for gud og hvermann, så har man sørget for å bevare dem bak lås og slå. Dette er å anbefale også i dag, hvor man ikke fysisk må bryte seg inn for å stjele ting og tang. Går du med intime bilder av deg selv på telefonen som ligger i lomma eller i veska, kan du ikke være mye skuggredd.

Jeg tar ikke tyvene i forsvar. Så langt derifra. Jeg tar heller ikke de som uten tillatelse sprer private bilder i forsvar. De bedriver en virksomhet som er forbudt ved lov, og som de kan blir straffet for. I tillegg er det umoralsk og ondskapsfullt.

Men kjære, jenter - ta dere i akt. Gang på gang er vi vitne til slike tyverier, nå sist fra landslagspiller i håndball, Nora Mørk. Oppstyret er stort fordi hun er en kjendis, men vi vet at hun ikke er alene om å oppleve slike ting. Det skal jo ikke skje, men det skjer gang på gang. Hva med å ta sine forholdsregler? Må man ta slike bilder, så legg dem over på en minnepinne og slett dem fra nett og telefon etter at de eventuelt er sendt til utvalgte personer.

Det handler om å bruke vettet, ta litt ansvar for seg selv og spare seg selv for ubehagelige opplevelser.

Les også
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.