Kvinnedominerte yrker er i all hovedsak organisert som deltidsyrker, og altfor mange kvinner jobber i dag ufrivillig deltid i helse- og omsorgssektoren. Noen kommuner, har klart å fjerne all ufrivillig deltid i helse- og omsorgssektoren i kommunen, og gi de som ønsker hele stillinger. Det er altså mulig, og absolutt noe som bør være et mål for alle andre kommuner.

Over 70 prosent av dem som jobber i helse- og omsorgssektoren jobber deltid. Dette er ofte kvinner, og mange ønsker å ha større stillingsprosent. SV vil jobbe for en heltidskultur der standarden er at alle skal få tilbud om hel og fast stilling.

Heltidsstillinger gir bedre pensjon og større økonomisk frihet enn deltidsstillinger. Ønsker vi likestilling, må vi også gi kvinner den samme økonomiske friheten som menn. En heltidskultur er med andre ord, også et godt likestillingstiltak.

Mange arbeidstakere som har redusert stilling jager også ekstravakter for å fylle opp arbeidstiden sin. Dette gjør det vanskelig å planlegge fritiden og privatøkonomien. Og takker du nei til ei ekstravakt, får du kanskje ikke det samme tilbudet neste gang. Dermed takker du ja, selv om du ikke kan, fordi du trenger den ekstra inntekten og et tilbud om ei ny ekstravakt senere. Ufrivillig deltid setter derfor de ansatte i en sårbar og svak posisjon overfor arbeidsgiver Med hele stillinger skaper vi trygghet for ansatte og et bedre arbeidsliv. Eidsvoll og Ullensaker SV tar kampen for hele stillinger. Vi mener at det er viktig at kommunene legger til rette for en heltidskultur der alle skal ha rett til en hel stilling. Dette er mulig – det handler om politisk vilje!

Gratulerer med arbeidernes internasjonale kampdag!

Roger Kristensen er leder Eidsvoll SV, Mahmod Ahmad er leder Ullensaker SV

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.