• Hugo Aurdal

Jeg viser til EUB av tirsdag 29. mai der det fremkommer at hvis Politidirektoratet får det som de vil, så blir passkontorene i både Eidsvoll og Ullensaker lensmannskontor lagt ned/stengt.

Denne sentraliseringen gjelder ikke bare på Øvre Romerike, men skjer over det hele land. Politidirektoratet og landets politimestre vil stenge nesten halvparten av dagens passkontor.

Justisministeren tar den endelige avgjørelsen, når den tid kommer. Avgjørelsen vil ramme innbyggerne i mer enn halvparten av landets kommuner. Denne avgjørelsen er en av mange «små»(?) skritt Politidirektoratet tar i forbindelse med gjennomføringen av den såkalte nærpolitireformen. Dette bør ikke skje. En offentlig tjeneste som i dag er tilgjengelig i nærområdet flyttes med et pennestrøk flere mil unna. En offentlig tjeneste som til nå har vært tilgjengelig nesten når som helst i kontortiden lokalt, erstattes med timebestilling og kø system mange mil unna.

Dette kan ikke med beste vilje kalles modernisering eller forenkling, men sentralisering og byråkrati. Man tar ikke hensyn til det publikum man er satt til å betjene, i det hele tatt.

Tankene bak dette er nok: sakte, men sikkert fjerne den ene oppgaven etter den andre fra de lensmannskontorene som enda finnes.

Man begynner med sivile oppgaver først og når man har fjernet tilstrekkelige arbeidsoppgaver så finner man ingen grunn til å opprettholde lokale lensmannskontor lenger: «For de har jo ikke nok arbeidsoppgaver». Og staten sparer penger på husleie etter hvert som kontorer legges ned.

Nærpolitireformen reduseres etter hvert til en latterlig politisk floskel.

Vent bare å se.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.