Men faktisk tilbringer cirka 85 prosent av oss påskedagene hjemme. Av de 15 prosentene som reiser bort i påsken, drar nesten like mange til kysten som til fjells.

Men de aller fleste av oss tar fri i påsken. Mange helt fra «palmelørdag» og helt fram til 2. påskedag. Hele Norge stopper opp, og det er ikke uten grunn at dette kalles «den stille uke». For det er stille. Gatene kan til tider virke folketomme. Bilene er det færre av på vegene. Selv om det store flertallet ikke sitter i solveggen på hytta, virrer vi ikke rundt i samme tempo som i andre ferieperioder. Ting går litt saktere.

Før noen fyrer av en irritert e-post for å korrigere oss med at «den stille uke» ikke har noe med folketomme gater å gjøre, men at man tradisjonelt ikke ringte med klokkene i påsken, så tror vi nok det store flertallet i dag tenker på faktisk stillhet når de hører betegnelsen. Ikke kirkeklokker. For øvrig er det cirka fire prosent av oss som går i kirka i påsken – og til den tradisjonelle norske gudstjenesten ringes det inn.

I påsken har det historisk vært tv- og radionyheter som har dominert. Kanskje ispedd en av «hermetikk»-avisene fra VG eller Dagbladet på selve påskeaften. Her har det skjedd en liten revolusjon de siste årene. Selv om nyhetstrykket går ned, følger mange fremdeles med. Ikke minst på mobilen. Erfaringen fra de siste årene er at trafikken på eub.no er overraskende høy i påskedagene, dog med trafikktopper på morgen og kveld.

På dagtid tar vi oss fri. Kobler av. Og godt er det.

Sørg for at du får lese EUB i påsken. Bli digital-abonnent

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.