Vi bruker nok mye av pengene våre på Råholt og Jessheim nå for tiden. Områdeplanen, som er underveis, skal legge føringene for hvordan det kan komme til å bli. Så blir det videre opp til grunneierne å følge dette opp når de måtte ønske det.

Utkastet til Områdeplanen for Sundet er omfangsrik. Vi forventer jo at de politikerne vi har valgt til dette setter seg grundig inn i planforslaget før noe blir vedtatt. Vi som er utenfor politikken kan tillate oss å skumlese disse ca. 600 sidene og mene noe ut ifra vårt ståsted.

Vi registrerer at noen kjøper opp tomteområder og gir klare signaler til kommunen om hvordan de vil utnytte sin eiendom. Når arbeidet med å lage en områdeplan er igangsatt, er det naturlig at utbyggere må vente på å få sine utbyggingsplaner godkjent til denne planen foreligger.

Det naturlige er så at utbyggerne utarbeider sine detaljreguleringsplaner ut ifra det som er vedtatt av føringer i Områdereguleringsplanen.

Jeg er derfor meget kritisk til at Eidsvoll kommune ikke krever en egen omgang med detaljreguleringsplan for Rubisområdet. Men så vidt jeg har oppfattet godtar man at utbygger her slipper dette. Man skal betrakte det som står i Områdereguleringsplanen som en detaljreguleringsplan.


LES OGSÅ:
– Må ville noe mer med Sundet enn bare et sted å handle

Uten å gå langt inn i kommunens arkiver kan vi nå ikke vite om forslaget som er lagt fram for utbygginga av Rubisområdet er en ren kopi av utbyggers ønsker for utnyttelse av dette området, eller om det er slik politikerne har foreslått at det skal være. Det er jo noe underlig om disse er sammenfallende.

Jeg antar at utbyggere som kjøper et tomteområde gjør det ut fra muligheten til å skaffe seg god fortjeneste på utbygginga. Den totale Områdereguleringsplanen er så omfangsrik at det etter mitt syn er å overkjøre befolkningen når hvert område innen denne planen ikke får sine egen detaljreguleringer vi kan uttale oss nærmere om.

Det skal også sies at det er vanlig (kanskje lovbestemt) at detaljruleringsplaner skal legges ut til offentlig ettersyn. Altså bekjentgjøres på vanlig måte. Så vidt jeg vet har ikke dette skjedd når det gjelder detaljreguleringsplanen for Rubisområdet. Den er på en måte blitt «kamuflert» inni den store planen.

Man må jo ha lov til å undres litt over dette. Jeg har full forståelse for at utbygger ønsker fortgang. Det ligger i sakens natur at har man først investert i noen arealer vil man gjerne prøve å få rask avkastning av disse. All ære til utbyggere som presser på. Politikerne er de som på våre vegne blant annet skal sørge for at det blir godt å bo her både for nye beboere og de som bor i området fra før. Og eventuelt at vi får næringsvirksomhet med greie rammebetingelser.

Utbyggere er ofte ute etter å utnytte sine arealer for å gi mest mulig avkastning innenfor de rammene de får. Derfor er det viktig at politikerne er ombudsmenn/kvinner for folk flest og tenker på hvilke rammer som også tjener folket på både kort og lang sikt.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.