På nytt er det avdekket at en tillitsvalgt har brutt sin tillit. Reiseregninger er tvilsomme og muligens ikke i tråd med lov og regelverk.

Det er ikke første, eller siste gang slikt skjer. Folk fra flere partier har via ugreie veier tømt felleskassen for penger, for egen vinning. De eier neppe skam. Om det er uforstand eller grådighet som ligger bak, vites ikke. Men faktum er at de med flest privileger tar seg til rette og høster eventyrlige goder. Som representant på Storting eller fylkesting kan en innhente gode løsninger, både økonomisk og annet.

Reiser, aviser, telefoner og leiligheter dekkes av skattebetalere eller organisasjoner. Dagens folkevalgte er rene luksusdyr. Selv har jeg erfart at ledere i fylla har fått vedtak om «fri bar» på partiets konto. Fri fest, betalt av andre. Når Ting folk eller tillitsvalgte og andre tiltar og rapper til seg velferd på andres regning betyr det lite i penger, men mye i moral.

Tillit er en skjør sak

Som velger er jeg grinete, ikke fordi noen dekadent sløser med mine penger, men fordi de sløser med min tillit. I våre dager snakkes det mye om politikerforakt, men egentlig er det vel snak om forakt for velgere. De tillitsvalgte forakter oss som betaler gilde – det er vel der problemet ligger. Det er valgår, i år – kunsten er muligens ikke å velge folk, men å velge vekk folk? Tillit er en skjør sak – hjemmesitterpartiet kan vinne nye mandater i år. Det er trist, men trolig ganske selvforskyldt.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.