Hver tredje kollektivreise i Akershus er forsinket. Bilen er ofte raskere og billigere. Om vi skal kreve at folk reiser grønt må politikerne først bedre tilbudet og senke prisen. Vår plan er klar.

Norge kjører nest mest bil i Europa. Og vi i Akershus er blant dem som kjører mest i Norge. Skal du reise mellom Dal og Sundet i Eidsvoll tar det 15 minutter med bil, men over en halvtime med kollektivtransport. I Hurdal, og andre steder lenger ut på Øvre Romerike, er du heldig om det går buss i det hele tatt. Skal du reise til Nannestad, er tog til Gardermoen og så buss raskest, men er toget forsinket må du vente en hel time på neste buss. Vi vil at flere skal reise grønt. Men da må tilbudet bli bedre enn i dag.

I Akershus går 4 av 5 kroner til nye prosjekter til motorvei. Bare 1 av 5 nye kroner til jernbanen. Høyresiden har vist at de ikke klarer prioritere grønn transport. Arbeiderpartiet har lovet å bygge enda mer motorvei enn de blå. Begge deler er like dumt.

De står igjen med pengene i fortida når vi heller burde investere i moderne transport. Vi i SV er stemmen for dem som i stedet vil investere i tog, busser og båter. Vi vil kjøre persontog på hele hovedbanen så Jessheim og Eidsvoll bindes sammen. Vi vil investere i flere bussruter, også i utkantene. Vi vil bygge ny jernbanetunnel gjennom Oslo så togene kan gå dobbelt så ofte, og vi vil bygge flere bussfiler så du kan suse forbi køen når du reiser grønt.

Grønn transport gir oss friskere luft, tryggere klima og mer behagelige reiser. Og de gangene du må kjøre, vil grønn transport sikre at det er færre biler på veiene, så du slipper kø.

Sammen kan vi løse klima- og transportproblemene. Det er allerede nok penger, men vi må tørre å prioritere annerledes.

Vi må velge flere tog og busser heller enn mer motorvei. Ta kampen for miljøet!

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.