Han holder seg til språkbruken om «mulighetslandet» og tar til og med Winston Churchill til inntekt når han harsellerer med de «middelmådigheter» som han mener bare ser problemer.

Siden han holder seg til allmenne formuleringer, er det vel for mye forlangt å tro at han vil forholde seg til følgende konkrete problemstillinger:

Hvordan skal vi løse utfordringene med å skaffe nok sjukehjemsplasser i kommunen til de snaue 20 som i dag må sendes til andre kommuner, pluss de minst 50 nye som vil trenge plasser fram mot 2023 ? Vi kutta ned på Gjestad 2066 prosjektet i innsparingene nå i mai, og blir forespeila å kutte ca 1 milliard i investeringsplaner fram til 2023. Skal helsesektoren også privatiseres, slik barnehagene har blitt? Viser ikke erfaringene at det også blir dyrere for kommunen på lengre sikt?

Hvis vi fortsatt skal ligge på Norgestoppen i innflytting, hvordan skal vi sikre skoletilbudene framover? Allerede nå i mai ble det foreslått forsinkelser på utbyggingen av Bakke og Vesong skoler. Kapasiteten skal dekkes opp med moduler, delvis velbrukte som kan overflyttes fra Algarheim når nyskolen der er ferdig. Og vil det være plass til Borgen-elevene som er foreslått over i ungdomsskolen på Gystadmarka, når vi kjenner til utbyggingsplanene videre der?

Felles ansvar

Jeg er ikke blant de som svartmaler situasjonen i Ullensaker (hvor er forresten de?). Den drives bra av de tusener som jobber her. Politikerne har jo også for det meste hatt et felles ansvar for «de store talla» fram til nå. Og Staahle er en hardtarbeidende mann. Men det trengs et politisk skifte når vi nå har sett «skriften på veggen». Sjøl om det fortsatt er muligheter for både det ene og det andre, må det også innses at vi står overfor problemer som må løses! Ser ikke Tom Staahle det?

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.