Et kommunalt treningstilbud til alle med muskel- og skjelettsykdommer vil gi svært god helsebringende effekt, og bidra til bedre kommuneøkonomi. Muskel- og skjelettplager koster samfunnet hele 73 milliarder kroner i året. Det er den tilstanden som rammer flest og som koster samfunnet mest. Nå har kommunene ansvar for rehabilitering til storparten av denne gruppen.

En av fire nordmenn har muskel- og skjelettplager. Over 300.000 har en revmatisk diagnose. Hvorfor gjør ikke politikerne i våre kommuner mer for å bedre situasjonen her hos oss? Det finnes tiltak som koster lite, men som vil gi både samfunn og individ svært stor effekt hvis de iverksettes i kommunene. Norsk Revmatikerforbund (NRF) legger til grunn internasjonal og nasjonal forskning, når vi nå setter oss disse målene både kommunalt og nasjonalt:

Vi har lansert treningsprosjektet «Kom i form med NRF» som alle – også de som ikke er medlemmer i foreningen – kan delta på helt gratis. Treningen kan gjøres hjemme og på egen hånd via digital opplæring, eller sammen med venner. Les mer om dette på våre hjemmesider, eller ta kontakt med oss i lokallaget.

NRF ønsker et friskere samfunn med bedre muskel- og skjeletthelse! Vi mener at en del av løsningen ligger i å bedre det kommunale treningstilbud til alle med muskel- og skjelettsykdommer. Vi utfordrer herved politikerne i våre kommuner til å legge til rette for bedret treningstilbud for denne store gruppen. Det gagner både kommunens økonomi og oss som enkeltmennesker.

La oss løfte muskel- og skjeletthelsa i våre kommuner sammen!

Jorun Ringen representerer Ullensaker Revmatikerforening. June Andresen representerer Eidsvoll Revmatikerforening.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.