Vi sitter tause og nesten lamslåtte! Det kan ikke være sant, hva vi leser i EUB, om at kjøttproduksjonen hos Finsbråten i Sundet avvikles, og skal overføres til andre bedrifter rundt i landet? Det går liksom ikke an.

Hva er det som har skjedd? Vi opplever fra tid til annen, at både små og større bedrifter kjøpes opp av kjeder og store konsern, og dessverre også ofte av utenlandske. Årsaken er vel flere. Én er at mindre foretak får problem med konkurransen fra store enheter som senker prisene til under selvkost på mange produkter. I slik konkurransesituasjon kan det bli fristende for mange å gi etter å la seg bli oppkjøpt av konkurrenten. Det er enkelt å forstå. Men, er dette god utvikling?

Det blir i stor grad fokusert på priser. Og det er selvsagt bra for kundene å få kjøpt varen til den mest gunstig pris som tilbys. Har den største forståelse for det. «Kjøp 2 betal for 1» og «kjøp 3 betal for 2» er selvsagt fristende, men hva med kvaliteten? Når det gjelder kjøttvarer som blir foredlet og pakket i alle former og utgaver, snakkes det mindre om kvalitet?

Hva er kvalitet? Som forbruker merker vi det kanskje mest på smaken. Personlig har jeg vanskelig for å tro at billige varer har samme kvalitet som de som koster litt mer?

Om det er kontroll på alle mulige måter, er det en fare for at råvarene «vannes ut» for å bli drøyere? (Rett meg på dette, de som vet.) En bedrift er selvfølgelig avhengig av inntjening på sine varer for å få dekket alle produksjonskostnader og så videre, og for å kunne drive en seriøs forretning.

Kan ikke komme ifra, at det som skjer av nedleggelse av lokale KRON-bedrifter som Finsbråten har vært, er tragisk!

Den flagger ut fra kommunen, og en solid trygg arbeidsplass for mange, forsvinner nesten over natten. Nå er kanskje ikke dette, det som smerter mest, men Eidsvoll kommune er jo den som blir «svarteper» i dette tragiske som skjer. De mister en «bærebjelke» i kommunen, som Finsbråten utvilsomt har vært i to generasjoner, en god «brikke» som i kommunesammenheng har vært til økonomisk vekst og ikke minst god reklame og PR for kommunen.

Ja, dette var noen tanker som kom for meg, etter å ha lest om nedleggelsen. Og personlig vil jeg fortsatt lete etter Brødrene Finsbråten-varer i butikkhyllene, så lenge de finnes. Det er noe spesielt med Finsbråten navnet, det betyr trygghet for kvalitet.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.