Det er inntrykk fra de siste ukers #metoo-kampanje som åpenbart har inspirert ham. Giske-saken er særlig stygg mener han. I en debatt med Sylvi Listhaug røpet Giske seg beretter Vågan, «mens Listhaug var like blid og fin som vanlig».

For Vågan er det ikke av interesse om Frps nestleder Ulf Leirstein, som sendte porno til en 14-åring, og inviterte til trekant-sex mellom seg selv, en venninne og en 15-årig Frp-gutt.

Også Høyres stigende politiske stjerne, Kristian Tonning Riise, nyvalgt stortingsrepresentant for Høyre i Hedmark blir forbigått i stillhet. Leder i hans parti har i det lengste forsøkt å overse hans sex-trakasserier. Statsminister Solberg hevdet før jul at hun ikke kjente til slike episoder fra sitt parti. Ingen av partiets generalsekretærer hadde funnet det bryet verdt å informere partiets leder om saken.

I KrF er de heller ikke uten skyld. En 20-årig jente har blitt fotfulgt av et eldre KrF-medlem har ikke blitt hørt når hun gjentagende ganger har varslet om saken. På høyere hold i partiet har saken blitt dysset ned trolig av hensyn til partiets image.

Venstre og Senterpartiet viser seg også å ha sine svin på skogen. Det er visstnok bare Rødt og MDG av stortingspartiene som pr. 16. januar ikke har meldt om slike tilfeller.

Vågan foretrekker ensidig å gjøre ett av partiene til syndebukk i sitt innlegg. Med hans snevre vinkling får man en mistanke om at han gjør et forsøk på å slå politisk mynt i kjølvannet av #metoo-kampanjen.

Vågans «ynkelige menn» ser ut til å være representert i de fleste norske partier av noen størrelse, og kanskje er det i Vågans «frigjorte samfunn» det er grobunn for slike utvekster som #metoo-kampanjen nå avdekker.

Les også
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.