Ungene må komme høyest på prioriteringslista. Å unngå ytterligere utsettelser for en ny skole må være jobb nummer en. 

Senterpartiet har i samarbeidsavtalen med Ap og SV lovet å ikke ta omkamp på forrige periodes vedtak om plassering av Vilberg skole. Dette løftet har Sp holdt, men nå har saken tatt en alvorlig vending. Fylkesmannen i Oslo og Akershus har sagt nei, og rådmannen i Eidsvoll innstiller på at kommunen ikke går til mekling. Denne innstillingen er helt riktig.

Fylkesmannen kommer ikke til å gi seg, dermed må et resultat av en mekling ankes til departementet. Mekling og ankeprosessen vil ta minst et år. Stortingets nye strenge jordvernmål, samt målet om økt matproduksjon, gjør at departementet også kommer til å si nei til skole på Tynsåkjordet. Dermed må Eidsvoll kommune uansett velge en annen tomt, men kranglinga med staten gjør at skolen er minst enda et år forsinket! 

Senterpartiet ber om at kommunestyret nå tar til fornuft og innser realitetene: Tynsåk-alternativet er dødt. Barna fortjener en ny skole raskt, vi kan ikke ha flere utsettelser. Rådmannens innstilling om å trekke forslaget om ny skole på Tynsåk vil være det eneste riktige. 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.