Til orientering var det i 2015 da Ap, Høyre og Frp vedtok skole på Tynsåkjordet, flere andre alternativer som ikke tok dyrkamark.

De kunne valgt Trolldalen på Styri, eller de kunne gått inn for å bruke dagens skoletomt med tilleggsareal. Likevel har Ap laget en video der ordførerkandidat Hege Svendsen forteller om skoletomta på Tynsåk som om det var det eneste mulige alternativ. Hadde vi fått flertall i 2015 hadde den nye skolen sannsynligvis vært ferdig nå, og det til en langt billigere pris og uten bruk av ett eneste mål av Eidsvolls beste jord!

Så kan det spørres hvorfor Senterpartiet ikke har fått omgjort dette vedtaket mens vi har sittet ved «makten» i Eidsvoll. Vi har prøvd, men det er ikke lett å snu et Arbeiderparti som rett og slett stemmer sammen med Høyre og Frp hver gang de ikke er enig med oss i jordvernsaker.

Pleym Christensen burde også vite at ordføreren har en ombudsrolle. Det er ingen tvil om hva ordføreren mener selv, men i denne saken skal ordfører følge flertallsvedtaket fra kommunestyret, og fremme det i klagesaken hos Fylkesmannen. Dette er ombudsrollen, og ordførerens plikt. Noe annet ville ha vært brudd på et flertallsvedtak.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.