Tirsdag den 7. novembers utgave av EUB, hvor Henrik Holum redegjør for hvordan eiendomsskatten kan slå ut for hans del hvis den blir innført slik rådmannen foreslår, gir meg frysninger nedover ryggen. Holum er garantert ikke den eneste som blir rammet på denne måten. Det er vel knapt noen i dette landet som ikke har hørt om hvor urettferdig denne skatten slår ut, og det er ubegripelig at den ønskes innført fordi den vil gjøre mest vondt for dem som sliter mest.

De aller fleste har slitt for å bygge seg en bolig. De har vært nøkterne i sin livsførsel, de har nedbetalt gjeld og ikke minst betalt skatt på sin bolig i alle år. Mange vil nok slite for å klare denne utgiften i tillegg til andre kommunale utgifter som vi øke i tiden fremover. Kanskje mange også i verste fall vil måtte selge for å klare utgiftene når eiendomsskatten kommer på toppen av alle andre kommunale utgifter.

Så til dere politikere som fortsatt går inn for denne skatten: Dere ble valgt inn av befolkningen på grunn av tillit. Det var ikke snakk om eiendomsskatt før siste kommunevalg (det er kun SV) som har vært ærlig på det. Jeg føler dere har lurt oss andre fordi dette tror jeg har ligget i kortene en stund. Men uansett, det ble fremmet etter valget og det synes jeg sier mye.

Jeg forstår at investeringer må foretas og at det koster, men hvorfor gå så fort frem? Har det noe med å dekke opp underskuddet i forbindelse med renseanlegget? Å sette tæring etter næring som vår generasjon ble opplært til ser ut til å ha blitt et fremmedord for enkelte av våre politikere. Og når kommunen har så dårlig råd, hvordan kan det da foreslås å heve politikergodtgjørelsen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.