Mitt utgangspunkt er at de politiske partiene bør finne fram til de personene som best kan fylle tillitsvervene enten de er kvinne eller mann. Selvsagt er jeg for at det er ønskelig med flere kvinner i politiske tillitsverv enn i dag. Og jeg støtter mye av det hun skriver om dette. Men det er langt derfra å si at det bare er kvinnene som skal ha toppvervene slik vi må forstå det hun skriver.

Som i det meste annet kreves det kunnskap og erfaring for å bli en dyktig politiker. De som innehar topplassene ved kommunevalget må man kunne forvente kan bekle ledelsesoppgaver om det blir nødvendig. Samtidig er de forbundet med svært mye arbeid som personene må være villig til å påta seg.

Derfor må de politiske partiene se seg om etter de som kan gjøre en best mulig jobb for sitt parti når de plasserer folk på toppen av sine valglister. Topplassene må velges ut fra kunnskap, ferdighet og erfaring og ikke ut fra om det er kvinne eller mann, slik Tone Trøen oppfordrer til.

Det blir udemokratisk i mine ører når Tone Trøen oppfordrer alle partiene til å nominere bare kvinner på topplassene.


Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.