LO har tre plasser i Arbeiderpartiets sentralstyre. Ikke rart at Jonas Gahr Støre ble stilt i forlegenhet.

LO-vedtaket er for meg ikke til å fatte, behovet for voksenopplæring i samfunnsfag er tydeligvis fortsatt til stede: LO vil altså boikotte Midtøstens eneste demokrati. Israel er en sekulær stat med et parlamentarisk demokrati, ytringsfrihet og kvinnefrigjøring.

Israel er omgitt av land som begår grove brudd på menneskerettigheter, og kvinnefrigjøring finnes ikke her. Mangelen på boikottvedtak mot disse landa er påfallende, og dette minner om Israel-hat og antisemittisme. 

Ytterliggående palestinske bevegelser (jr. Hamas) og Israels nabostater i Midtøsten tror ikke på det som i idéhistoria kalles for det moderne prosjekt med opplysning, frihet og liberalisme. Dette blir identifisert med vantro, vestlig dekadense og anna «styggedom». LO bør altså trå varsomt så de ikke havner i bås med slike reaksjonære og fascistiske organisasjoner og stater. 

For liberale og opplyste folk er det viktig å alliere seg med krefter som står for menneskerettigheter og kvinnefrigjøring – ikke det motsatte. Desto merkeligere at autoritære uttrykk finner støtte hos enkelte også i vårt eget samfunn. Kan det skyldes noe så banalt som en ubevisst dragning mot det autoritære?

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.