• OVERGANG: Mahmod Ahmad melder overgang fra Høyre til Sosialistisk Venstreparti.

    Original bildetekst:

Syntes for det første at kommunen bør rette opp navnet i sitt veg register. Veien heter Reisopvegen og ikke Reisoppvegen. Feltet er heller ikke på Hilton slik som de reklamerer for på sine hjemmesider. Og i tillegg er jeg redd for at boligprosjektet kommer altfor tett på barn og unge ved Vesong ungdomsskole og dertil også Bakke skole med all den risikoen det innebærer.

Som leder for Ullensaker SV lurer jo jeg på hvorfor alltid den blå blå posisjonen i Ullensaker kommune skal gi grønn signal til alle utbyggerne. Jeg mener at vi må tørre å si nei av hensyn til våre eksisterende innbyggere slik som våre barn, unge, seniorer og eldre samt matjorda.

Enkelte områder i Ullensaker slik som Jessheim og Kløfta utvikler seg i rasende tempo og nye bydeler brer seg utover, men flere leiligheter gir ikke lavere boligpriser. Vi må derfor holde styr på boligveksten og ha en situasjon med større sosial bærekraft. Det vil si at de med lavere inntekt også skal ha mulighet til å bo nærmere byen.

BOLIGUTFORDRINGER

Ullensaker sin blå blå posisjon må huske på at den kan og må ikke løse Østlandets boligutfordringer.

Nettopp derfor bør det arbeides for en mer politisk korrekt styring av by- og nærområde utviklingen og ikke overlate dette til det private markedet; nemlig ved å sette krav og premisser om variert og sunn boligutvikling

De som kjøper leiligheter er ikke førstegangsetablererne eller små barnsfamilier. Det er ofte seniorer eller eldre, som vil vekk fra enebolig av ulike årsaker.

Sunn utvikling med varierte folkegrupper ligger derfor ikke i at utbyggerne bare bygger flere leilighetskomplekser, for da blir det bare uhemmet og uten kontroll med priser som førstegangsetablererne uten rike foreldre aldri har noen mulighet til å komme innpå. Høyresiden kaller dette for markedsøkonomi. Jeg velger å kalle dette for en usosial boligpolitikk. Derfor ønsker vi i Ullensaker SV ja til sosial boligpolitikk og nei til at de unge og små barnsfamilier fryses ut av boligmarkedet.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.